#TBT Kazachstan

In het kader van ‘wie ben ik (nog)?’, ga ik zo nu en dan herinneringen delen onder de noemer #ThowBackThursday. Gewoon omdat het kan en omdat ik er blij van word. Het helpt me herinneren wat ik leuk vind om te doen en waar ik goed in ben. En degenen die mij de afgelopen 4 jaar hebben leren kennen, krijgen zo een beeld van hoe ik was voordat ik ziek werd.

In de zomer van 2015 was ik met een stel anderen op trektocht met een Volkswagen busje door Oekraïne, Rusland en Kazachstan.
Op een dag waren we op zoek naar een standbeeld in een dorpje in Kazachstan. Ik heb geen flauw idee of we dat standbeeld wel of niet gevonden hebben. Het heeft in elk geval geen indruk gemaakt. Wat wel indruk heeft gemaakt in dat land was de verzengende hitte, de eindeloze en lege vlaktes, de begraafplaatsen die op dorpen lijken, mijn backpack die gejat werd, fata morgana’s, zomaar ineens een kalkgebergte in de lege steppe. Maar de grootste herinnering heb ik aan een dorpsfeest.  
In het dorp waar dat standbeeld zou moeten staan, stuitten we op een dorpsfeest. We besloten om even te kijken en voor we het wisten waren we er onderdeel van.

De dorpelingen zagen niet vaak westerlingen en/of toeristen en vonden ons bezoek erg leuk. Er was eten voor ons, we mochten mee doen met spelletjes, we hebben samen gedanst, mensen wilden met ons op de foto en er werd druk tegen ons gepraat. Wij verstonden ongeveer 3 woorden Russisch, zij verstonden 2 woorden Engels. Dat schoot dus niet erg op, maar dat mocht de pret niet drukken. Met handen en voeten en een glimlach kwamen we een heel eind.
Op een gegeven moment verzamelde iedereen zich voor het podium dat op het grasveld stond. Het was tijd voor een wedstrijd handje drukken. Mannen tegen mannen. Vrouwen tegen vrouwen. Ik besloot om ook mee te doen. Na hard werken werd ik warempel 3e! De medaille die ik toen gekregen heb, hangt nog altijd aan mijn boekenkast te pronken!  

Wat ik zie als ik naar deze foto’s kijk, is een sociaal mens die van avontuur en uitdaging houdt. Iemand die nieuwe dingen wil zien, leren en ontdekken. Ik zie het niet alleen, ik voel het ook weer. Heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s