Veranderingen!

Zo slecht als april was voor mij, zo goed was de maand mei. Na de noodbehandelingen, de veranderingen in medicatie en wat tijd voel ik me nu een ander mens. Voor het eerst in jaren voel ik me niet meer ziek. Sinds begin van het jaar heb ik al geen koorts meer, maar voelde ik me nog wel vaak belabberd en had ik ontzettend veel pijn. Maar dat is nu ook verdwenen. Ik weet niet wat me overkomt! Na jaren van inleveren ben ik nu, heel voorzichtig, weer aan het opbouwen….! In dit verhaal doet zelfs mijn haar mee. Het was jaren dof, glad en weinig krul. Nu is mijn volume weer terug, net als de glans en de krul!
En er is nog meer jubelnieuws: mijn waardes zijn weer enorm gekelderd en ik zit nu op 5. Dat is bijna op de 0, daar waar die wezen moet!

Jaren van ziekte laat overal zijn sporen na. Soms schrik ik er van hoe slap, zwak en stijf mijn lijf is. Ooit was ik sterk en flexibel…
Ik ben dan ook erg blij met mijn fysiotherapeut. Ze heeft niet alleen verstand van uitgevallen ledematen, maar ook van een conditie opbouwen en alles wat daar bij komt kijken. En ze behoedt mij om in mijn enthousiasme te hard van stapel te lopen.
Ook nu ik niet te hard van stapel loop heb ik nog mijn slechte, vermoeide dagen. Maar ik merk dat de dalen minder diep zijn en ik sneller weer opknap.
Door dit alles heb ik weer hoop dat dit verhaal een happy ending krijgt, maar voordat ik daar ben heb ik nog een lange weg te gaan. Af en toe zakt de moed me in de schoenen als ik over die lange weg nadenk, maar al snel realiseer ik me dan weer: ik lig niet meer langs de kant van de weg, maar ik ben on the road!

Doordat ik me niet meer ziek voel en we dus aan mijn conditie kunnen werken, zijn mijn dagen zijn de afgelopen maand al erg veranderd. In plaats van alleen voor het hoognodige uit bed, ben ik intussen aanbeland op 5 á 6 uur uit bed per dag. Dat klinkt misschien nog steeds weinig in jullie oren, maar voor mij is het een wereld van verschil! Ik kan weer dingetjes doen die ik leuk vind zoals puzzelen, kleuren en haken. Sinds een paar weken ben ik trouwens Russisch aan het leren! Dat wil ik al jaren, en nu het kan geniet deze stuud met volle teugen!

Ook loop ik elke dag een blokje om, eerst met rollator en nu mag ik zonder! Voor het eerst sinds ik hier woon (augustus 2019) zie ik wat van de buurt om mij heen en ziet de buurt mij. Ik vind het erg prettig om het leven buiten mijn huis weer mee te krijgen. Mijn wereld word zo letterlijk groter.

2 gedachten over “Veranderingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s